Mara Lin Visser - Visual Anthropologist

Filmmaker & Anthropologist

Photography

GHANA | 2016

Werkzaam Deze foto laat het werk van de vissers van Accra zien. Het leven van deze vissers speelt zich naast op zee, ook voor een groot deel op straat af. De connectie tussen zee en straat is in de foto goed te zien. Ze leven waar ze werken, ze eten waar ze knopen, ze slapen waar ze vangen. Ze ontlenen hun identiteit aan dit werk. De vissersgemeenschap is trots en gesloten, heeft een eigen modebeeld en eigen gebruiken. De foto geeft een inkijkje in deze gemeenschap; gemakkelijke kleding (vooral voetbalshirtjes zijn erg hip) laten zien dat het harde werkers zijn, waarbij alleen tijd is voor traditionele kleding tijdens speciale gelegenheid. De overdaad aan mannen, of eigenlijk de afwezigheid van vrouwen, toont dat het werk binnen de gemeenschap erg ‘gended’ is. Even verderop verwerken de vrouwen de vis. 16 januari 2016 James Town, Accra, Ghana

BOSNIA & AMSTERDAM | 2017

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2021 Mara Lin Visser – Visual Anthropologist